Search Engine Optimalization

Search Engine Optimalization – oftewel zoekmachine optimalisatie – zorgt ervoor dat uw website beter gevonden wordt. In deze bijzondere maanden met alle maatregelen rondom het Coronavirus, een haperende markt en een dreigende recessie wordt vindbaarheid in de digitale wereld ook voor kleinere bedrijven steeds belangrijker. Het wordt zaak om serieus werk te maken van uw website en SEO.

SEO, belangrijker dan ooit!

Grotere organisaties en bedrijven die via het internet handel drijven, kennen maar al te goed het belang van SEO. Zij halen specialistische kennis in huis en hebben daardoor de zaken goed voor elkaar. Door de juiste inzet van SEO en SEA (het betaald adverteren) scoren zij hoger in de Google ranking. Het doorsnee MKB-bedrijf loopt hierin vaak achter. In de normale dagelijkse gang van zaken kunnen deze bedrijven veelal rekenen op een vaste afzetmarkt, waardoor continuïteit in productie of dienstverlening wordt gewaarborgd. Het functioneren van de eigen website of gebruik van SEO kent geen prioriteit. De maatregelen omtrent de Coronacrisis leggen echter een enorme druk op bijna alle bedrijven. Hoe houden we ons bedrijf gezond en draaiende? Hoe benaderen we onze relaties en potentiële klanten? Bedrijven worden gedwongen op zoek te gaan naar andere manieren om de marketing- en bedrijfsactiviteiten op peil te houden. SEO biedt de oplossing om in ieder geval in de digitale wereld beter vindbaar en aantrekkelijker te worden voor potentiële afnemers.

Gratis onderzoek van uw website

Wil u weten of uw website veilig en up-to-date is? Of wilt u gewoon weten wat er beter kan?

VRAAG HIER UW ONDERZOEK AAN

Vul uw naam, uw e-mail en het internetadres van uw website in en wij sturen u onze bevindingen toe.

mobiele-vriendelijke website

De belangrijkste punten. Uw website moet hieraan voldoen!

Responsiveness 100%
PageSpeed – Snelheidsoptimalisatie 100%
SSL – HTTPS 100%
Gebruik schone URL’s 100%

Werk maken van SEO!

Mocht de werkdruk binnen uw bedrijf nu al verminderen, dan is het wellicht een goed plan om uw website eens te analyseren en de SEO op orde te brengen. Dit heeft als voordeel dat uw bedrijf straks beter en sneller gevonden wordt, zodat u hiervan de vruchten kunt plukken wanneer alles weer zijn normale beloop neemt. Hieronder geven we u een aantal tips. Niets vernieuwends, maar wel zaken waarmee u zelf direct aan de slag kunt.

SEO in de basis. Zorg voor een goede URL en neem in de titels van de pagina’s de belangrijkste zoekwoorden (keywords) op. In de meta-description, ook wel SEO–omschrijving, beschrijft u kort en duidelijk de context van uw website of de desbetreffende pagina.

Content? De aantrekkelijke inhoud van uw website! Schrijf aantrekkelijke teksten voor uw bezoekers. Welke dienst of product zoekt uw potentiële klant? Welk problemen heeft uw klant waarmee u hen kunt verder helpen?

Gebruiksvriendelijk en snel! Zorg voor een aantrekkelijk geheel, overzichtelijke teksten met subkopjes, mooie foto’s of interessant videomateriaal. In een technisch goede website wordt gelet op laadsnelheid, snelheid die meewerkt aan een positieve beleving van de gebruiker.

Responsiveness en SSL absolute must! Meer dan de helft van al uw websitebezoekers maakt gebruik van een smartphone of tablet. Een goede website schaalt dus mee op elke device, dus niet alleen op een computer of een laptop. Daarnaast is het van belang dat uw website is beveiligd met een SSL-certificaat. Hiermee beveiligt u de verbinding met de websitegebruiker en zorgt u er ook voor dat bezoekers zorgeloos contactgegevens bij u kunnen achterlaten. Bovendien geeft Google in zijn zoekresultaten de voorkeur aan websites en pagina’s voorzien van een SSL-certificaat, ook wel herkenbaar aan ‘HTTPS’.

Onze professionele hulp (brood)nodig?

Kunt u onze hulp gebruiken bij het goed laten werken van uw website en SEO? Of loopt uw website al goed en bent u meer gebaat bij het creëren van creatieve content, in tekst, beeld, animatie of video?

Neem dan geheel vrijblijvend contact op met VisionMakers.
Search Engine Optimization

Blogs en aansprekende visuals

Tekstuele content zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in online marketing en de vindbaarheid van uw organisatie. Heeft u alles al verteld? Schrijf dan bijvoorbeeld een blog over wat er actueel speelt op uw vakgebied of deel uw expertise. Daarnaast kunt u – door gebruik te maken van aansprekende visuals zoals foto’s, illustraties en video’s – uw bedrijf en bedrijfsactiviteiten op een positieve manier onderscheiden.

Wilt u meer weten over Blogs en aansprekende visuals?

Neem nu contact met ons op
Social media – Facebook

Social media – Facebook

Social media kanalen als Facebook, Twitter of LinkedIn kunt u gebruiken om interesse te wekken voor uw dienstverlening en meer bezoekers naar uw webshop trekken. Via de eigen social media pagina’s kunnen we berichten en advertenties posten waarmee u langzaam bouwt aan een vast netwerk van volgers.

Wilt u meer weten over Social Media Marketing?

Neem nu contact met ons op
email marketing

E-mail nieuwsbrief

Bestaande relaties en mensen die zich hiervoor hebben ingeschreven kunt u periodiek benaderen via een digitale nieuwsbrief. VisionMakers helpt u verder om op eenvoudige wijze uw organisatie vaker onder de aandacht te brengen.

Wilt u meer weten over E-mail Marketing?

Neem nu contact met ons op